Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر مسعود زندی در گفت و گو با خبرنگار ایسکانیوز، با اشاره به پدیده وارونگی هوا و اقدامات شهروندان در راستای کاهش آلودگی هوا گفت: بحث آلودگی هوا بحثی است که در درجه اول نیازمند به سلسه برنامه های بلند مدت است همچنین نیازمند برنامه های اجرایی منطبق با قوانین و آیین نامه ها است.

وی ادامه داد: سازمان محیط زیست در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده است آیین نامه های مختلفی نیز در این راستا مصوب شده و پیگیری های لازم نیز صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به عنوان مثال استاندارد سازی سوخت انجام شده است. در حال حاضر بنا بر گفته وزارت نفت امسال به صورت 100 درصد سوخت منطبق با استاندارد یورو 4 توزیع می شود .

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در بحث استاندارد سازی خودروها باید گفت خودرو ها بر اساس استاندارد یورو 4 تولید می شوند . همچنین در زمینه خودروهایی که در حال حرکت هستند نیز بحث معاینه فنی مطرح شده است که امسال با راه اندازی سامانه سیمفا شاهد اثرگذاری بیشتر آن بوده ایم.

وی اضافه کرد: در بحث نیروگاه ها ، تلاش کردیم نیروگاه هایی که اطراف تهران هستند از سوخت مازوت استفاده نکنند و سوخت گاز را جایگزین کنند که استفاده از آن آلودگی را کاهش می دهد . متاسفانه حجم منابعی که در شهر تهران وجود دارد بسیار زیاد است یعنی بیشتر از ظرفیت برد و ظرفیت زیست محیطی شهر تهران است.

دکتر زندی بیان کرد: تعداد نزدیک به 4 میلیون خودرو سواری وجود دارد همچنین بیش از 2.5 میلیون موتور سیکلت را داریم کامیون هایی که به صورت شبانه تردد می کند ، بیش از 100 هزار دستگاه و اکثرا قدیمی هستند. حجم زیاد منابع آلاینده در شهر موجب شده است زمانی که شرایط وارونگی هوا در تهران پدیدار می شود، این مشکلات تشدید شود. زمانی که وارونگی اتفاق می افتد هیچ راهی برای شکستن آن وجود ندارد مگر اینکه شرایط اقلیمی به بهبود این وضعیت کمک کند یا باد و باران مناسبی داشته باشیم تا بتواند وارونگی را از بین ببرد.

وی افزود: در چنین شرایطی لازم است تمام اتفاقاتی که به وقوع می پیوندد نه برای وارونگی هوا اقداماتی در جهت کاهش آلاینده ها انجام دهیم. در چنین شرایطی مسائل فنی که به صورت بلند مدت آن را دنبال می کردیم به صورت کوتاه مدت، تاثیری ندارد.تمامی شهروندان در این راستا باید همکاری و حمایت های لازم خود را داشته باشند و همچنین دستگاه های اجرایی نیز باید کمک کنند.

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به بحث مدیریت ترافیکی گفت: مدیریت ترافیک بسیار مسئله مهمی است اگر ترافیکی که به طور معمول با آن مواجه هستیم در شرایط وارونگی دما نیز رخ دهد ، غلظت آلاینده ها بسیار بیشتر خواهد شد.در این راستا باید اقدامی در شرایط آلودگی انجام شود که مراجعات به داخل شهر و سفرهای داخل شهری به حداقل میزان ممکن برسد، تمامی مواردی که ذکر شد مرتبط با بحث های مدیریتی است .

وی اضافه کرد: همچنین طرح زوج و فرد از درب منزل می تواند ترافیک را به میزان 30 تا 40 درصد کاهش دهد . فعالیت های آلاینده شهر تهران مانند معادن شن و ماسه و فعالیت های عمرانی داخل شهری در زمان آلودگی هوا باید کاهش پیداکند.مردم نیز در این زمینه لازم است کمترین سفر را در داخل شهر داشته باشند و از سفرهای غیر ضروری استفاده کرده و یا از وسائل نقلیه عمومی استفاده کنند.

701

سرپرست مرکز ملی هوا و تغییر اقلیم سازمان حفاظت محیط زیست دکتر مسعود زندی وارونگی هوا آلودگی هوا

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۷۸۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

 کاهش استرس یا تلقین؟

یک رواشناس اجتماعی گفت: قلیان به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

به گزارش ایسنا، علیرضا شریفی یزدی جامعه شناس و روانشناس اجتماعی  در گفت و گو با خبرنگار برنا درباره تأثیر استعمال قلیان بر کاهش استرس اظهار داشت: قلیان به عنوان یکی از مواد دخانی از نظر علمی ثابت شده که به صورت ذاتی و مستقیم هیچ تأثیری بر آرامش و کاهش اضطراب ندارد و جنبه تلقینی دارد. 

وی ادامه داد: تماس سنسورهای لب با دهانی قلیان باعث تحریک سیناپس های مغزی می شود که به صورت موقت و غیر مستقیم بر کاهش اضطراب تاثیر می گذارد، بنابراین اثر مستقیم، مستقل و شناخته شده بین مصرف قلیان و کاهش اضطراب وجود ندارد مگر اینکه به صورت عادت و اعتیاد برای کوتاه مدت مغز را از هجمه های ذهنی دور می کند و پس از مدتی بازمی گردد.

این روانشناس اجتماعی درباره دلیل رواج قلیان در ایران گفت: به نظر من به دلیل صنعت و کسب درآمد، قلیان در ایران رواج پیدا کرده است. قلیان حدود ۲۵ سال پیش در ایران به معنای مدرن کنونی وجود نداشته و نوعی ساز و کار بوده که بیشتر توسط افراد مسن مورد استفاده بوده است. 
 
شریفی یزدی بیان کرد: متأسفانه کم کاری وزارت بهداشت در جلوگیری از رواج قلیان و تبلیغات غلطی که در بحث قلیان مطرح است، مثل اینکه دود قلیان از آب است و ضرری ندارد، صورت گرفته، منجر به ورود قلیان در رستوران ها، کافی شاپ ها، قهوه خانه ها و راه افتادن پیک موتوری قلیان شد و دلیل اصلی آن درآمدی است که اشخاصی که در این حوزه فعالیت می کنند.
 
این روانشناس اجتماعی اظهار کرد: هر قلیان به اندازه ۸۰ تا ۱۱۰ نخ سیگاربرای فرد ضرر دارد، هر نخ سیگار بین ۷ تا ۹ دقیقه عمر انسان را کم می کند، اگر یک فرد یک قلیان بکشد انگار ۵ پاکت سیگار کشیده و حدود ۷۰۰ دقیقه از عمرش کاهش پیدا کرده است. 

وی افزود: یکی از سونامی ها در این حوزه سرطان های ریه، حنجره و دهان است که بخش عمده دلیل ابتلا به این بیماری ها قلیان است. امروز  قلیان در بین جوانان به عنوان یک تفریح یاد می شود. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آیا قلیان در کاهش استرس تأثیر دارد؟
  •  کاهش استرس یا تلقین؟
  • سهم بازار اپراتورها از مکالمه و پیامک کاربران
  • روانسازی ترافیک به عنوان یکی از ضروریات کلانشهر کرمانشاه
  • تولید خودروهای برقی گامی برای کاهش آلودگی‌هوا است
  • طرح ویژه پلیس برای کاهش مرگ موتورسواران و عابران پیاده
  • اعلام هشدار نارنجی بارندگی در استان سمنان
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهر مشهد
  • نقش حمل‌ونقل عمومی در کاهش ترافیک کلان‌شهرها
  • هوشمندسازی ۴ پارکینگ هسته مرکزی شهر قم